Nycklar och porttelefon

Port

Elektroniska nyckelbrickor

Elektroniska nyckelbrickor, sk Aptusbrickor, ger access till entré, tvättstuga, miljöstuga, cykelrum och källarplan med lägenhetsförråd. Dessa brickor är kodade för varje lägenhetsinnehavare och kan avkodas om de kommer bort etc. Beställning av nya nyckelbrickor görs via vår meddelandebox eller vårt kontaktformulär. Brickorna kostar 325 kr/st. Betalning sker till vårt konto i Handelsbanken, kontonummer 949 097 128, clearingnummer 6155. Eller Swisha betalningen till nummer 123 155 5382. Skriv 'nyckel' + ditt lägenhetsnummer i meddelandefältet. Trasiga brickor ersätts kostnadsfritt mot att brickan återlämnas till föreningens kontor på 31ans gavel. Lägg brickorna i kuvert med namn och lägenhets nummer.

OBS! Om någon bricka tappar bort måste ni anmäla det till styrelsen så att dessa kan spärras.

Porttelefon

Porttelefonen är ansluten till det vanliga telenätet. Vid besöka kan du fjärröppna entrédörren från din anslutna telefon. Den besökande slår ditt telefonnummer på porttelefonen, du svarar i din telefon och öppnar dörren genom att trycka stjärna. Anmäl ditt telefonnummer till BRF Dammen Nybohov, via vår meddelandebox eller vårt kontaktformulär, så ser vi till att ditt telefonnummer läggs in i porttelefonsystemet. Förutom den anmälda telefonnumret så går det även att slå det fyrsiffriga lägenhetsnumret, så kopplas samtalet till registrerad telefon. Porttelefonens funktion att ringa till namn i listorna stängs av klockan 21.00 på kvällen. Det öppnas igen klockan 06.00. Efter 21,00 går det fortfarande att ringa direkt på telefonnumret om man känner till numret.

Elektroniskt lås i hissarna

I ett försök att hindra obehöriga tillträden till källarplanen i våra fastigheter har vi installerat ett elektroniskt lås i hissarna. För att ta hissen ner till källaren måste du använda din elektroniska nyckelbricka. Gör så här:

  • Lägg nyckelbrickan mot kortläsaren i hissen - grön lampa tänds.
  • Inom 7 sekunder, tryck på knappen för källarvåningen (K).