Gym/Träningslokal

Sedan 2015 har vi en kompakt men effektiv träningslokal i föreningen. Där kan alla medlemmar och hyresgäster träna. Gymmet är beläget i markplan på Nybohovsbacken 29. Öppettiderna är 08.00 - 21.30. Klockan 22.00 ska gymmet vara tomt.

Tillgång till gymmet

För att få tillgång till gymmet behöver intresserad medlem eller hyresgäst kontakta styrelsen för att få tillgång till lokalen via sin aptusbricka - kontakta styrelsen via formuläret på hemsidan.

Föreningen tar ut en avgift på blygsamma 300 kr per kalendrår för tillgång till gymmet. Avgiften gäller per lägenhet så alla boende i lägenheten ges rätt att nyttja anläggningen.

Betalning sker via banköverföring eller swish. OBS! Skriv 'betalning gym' + ditt lägenhetsnummer i meddelandefältet. 

- Bank: Handelsbanken Marievik
- Kontonummer: 949 097 128
- Clearingnummer: 6155
- Swishnummer: 123 155 5382

Ansvar och ordningsregler

All träning på gymmet sker på eget ansvar och alla som använder gymmet har ett ansvar att hålla ordning på utrustningen och lokalen. I samband med att access till gymmet erhålles förbinder sig medlem/hyresgäst att följa de regler som gäller. Se dokumentet "regler gym" nederst på sidan.

Tänk på att hålla en låg ljudnivå när du tränar så att du inte stör gymmets närmaste grannar. De blir störda när du:

  • släpper vikter i golvet
  • spelar hög musik
  • skriker och frustar

Utrustning

Föreningen har satsat på fria vikter istället för multimaskiner. Detta eftersom mängden övningsmoment blir kraftigt begränsat med fasta maskiner. Gymmet är utrustat med 3 konditionsmaskiner, 1 löpband, 1 crosstrainer och 1 motionscykel. Utöver det finns hantlar, kettlebells, skivstång och viktplattor för styrketräning. Dessutom finns en halfrack-ställning. Instruktioner för maskinerna finner du längst ned på denna sida. 

I gymmet finns det även plats för funktionell träning med ribbstol, wellnessbollar, yogamattor och Jungle gym band. Förslag på övningar med denna utrustning finns på planscher uppsatta på väggarna i gymmet. Det finns även en TV monterad på väggen.

Gym 1

Gym 2