Gym/Träningslokal

Sedan 2015 har vi en kompakt men effektiv träningslokal i föreningen. Gymmet är beläget i markplan på Nybohovsbacken 29. Föreningen tar ut en avgift på blygsamma 300 kr per kalenderår för tillgång till gymmet. Avgiften gäller per lägenhet så alla boende i lägenheten ges rätt att nyttja anläggningen. Öppettiderna är 08.00 - 21.30. Klockan 22.00 ska gymmet vara tomt.

Så här bokar du tid

För att som gymmedlem kunna använda gymmet behöver du boka en tid. Det fungerar på samma sätt som när vi bokar tvättstuga. Du hittar gymbokningen i Aptus-appen eller på vår hemsida under Bokning > Nybohovsbacken 29 > Gym eller via denna länk.

Varje familj kan boka 2 x 30 min åt gången. När den bokade gymtiden passerat kan man boka en ny tid.

Så här får du tillgång till gymmet

1. Betala

Betalning av de 300 kronorna sker via banköverföring (Konto: 949 097 128, Clearing: 6155) eller Swish (Nr: 123 155 5382). 

Skriv 'Betalning gym' + ditt lägenhetsnummer (det som börjar på 7 och står på din ytterdörr ) i meddelandefältet. 

2. Meddela oss

Du behöver kontakta styrelsen för att få tillgång till gymmet via aptusbrickorna - det gör du via formuläret på hemsidan.

Ange ditt lägenhetsnummer, att det handlar om tillgång till gymmet och om du betalat via Bank eller Swish

3. Avvakta

Det kan ta upp till 5 arbetsdagar innan du kan boka din tid och din aptusbricka fungerar för att komma in i gymmet.

Ansvar och ordningsregler

All träning på gymmet sker på eget ansvar och alla som använder gymmet har ett ansvar att hålla ordning på utrustningen och lokalen. I samband med att access till gymmet erhålles förbinder sig medlem/hyresgäst att följa de regler som gäller. Se dokumentet "regler gym" nederst på sidan.

Tänk på att hålla en låg ljudnivå när du tränar så att du inte stör gymmets närmaste grannar. De blir störda när du:

  • släpper vikter i golvet
  • spelar hög musik
  • skriker och frustar

Utrustning

Föreningen har satsat på fria vikter istället för multimaskiner. Detta eftersom mängden övningsmoment blir kraftigt begränsat med fasta maskiner. Gymmet är utrustat med 3 konditionsmaskiner, 1 löpband, 1 crosstrainer och 1 motionscykel. Utöver det finns hantlar, kettlebells, skivstång och viktplattor för styrketräning. Dessutom finns en halfrack-ställning. Instruktioner för maskinerna finner du längst ned på denna sida. 

I gymmet finns det även plats för funktionell träning med ribbstol, wellnessbollar, yogamattor och Jungle gym band. Förslag på övningar med denna utrustning finns på planscher uppsatta på väggarna i gymmet. Det finns även en TV monterad på väggen.

Gym 1

Gym 2