Sprängningar - uppdatering 11/6

Stockholm Vatten och Avlopp, SVOA, som bygger den nya avloppstunneln är nu på en nivå 30 meter under Mälarens yta. För boende i 31:an är den mest kännbara perioden över medan det kommer att fortsätta ett tag i 29:an och 21:an. De var här i veckan och monterade ytterligare utrustning i husen för att  säkra att det inte blir för plågsamt för oss. De vill ge oss följande uppdatering:

 

Sprängning pågår för avloppstunneln i Liljeholmen

Arbetet med att bygga Stockholms nya avloppstunnel pågår för fullt i Liljeholmen. Ni som bor nära nåra arbeten märker av våra arbeten på olika sätt. Vi gör vårt bästa för att minska störningar i omgivningen, men de går tyvärr inte att undvika helt.

Så märker du när vi spränger och borrar

Vi spränger 1-2 gånger per dag. Arbetstunneln drivs framåt 10-20 meter i veckan. När vi spränger märks buller och vibrationer i husen. Varje salva anpassas efter omgivningen och vi har mätare uppsatta på flera ställen runt området där vi mäter vibrationer så att inga riktvärden överskrids. Du kan få ett sms ca 30 minuter innan varje sprängning. Anmäl dig på svoa.se/telefonavisering

Det är också möjligt att du kan höra stomljud, alltså ett ihållande ljud från när vi borrar i berget. Det tar 4-6 timmar att borra inför en salva. Störningen är som värst när tunnelfronten är nära huset, sedan avtar stomljuden. Om du störs av buller som överskrider riktlinjerna om buller från arbetsplatser kan du vid behov få tillgång till ett ersättningsboende eller tillfällig vistelse dagtid. Kontakta oss i så fall.

Arbetstider

Våra arbetstider är vardagar kl 7–22, då vi borrar, spränger och utför annat arbete på etableringen. Transporter kan även ske på nätterna. Den 15 juli – 11 augusti är det sommaruppehåll och inga sprängningar sker.

Frågor och synpunkter

Har du frågor eller synpunkter om våra arbeten kan du vända dig till oss på Stockholm Vatten och Avfall. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 08-522 128 80

boom