Notice: Undefined offset: 0 in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Undefined offset: 0 in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Ljusen

ljus

Intresse att jobba i valberedningen?

På senaste stämman informerade nuvarande valberedning (Björn Holm och Inger Holm) att de sökte efterträdare till posten. Så därmed vill vi i styrelsen lyfta upp detta på hemsidan.

Valberedningens syfte är att underlätta valen och är därför ett beredningsorgan och inget beslutsorgan. Det är stämman som väljer och medlemmarna har förslagsrätt när det gäller förtroendeposter.

Rent praktiskt innebär det att kolla bland föreningens medlemmar, vilka som är intresserade att vara med i styrelsearbetet, och föreslå en lista med medlemmar på stämman. Arbetet är inte särskilt tidskärvande och det ger en möjlighet att lära känna sina grannar.

Hör av er till styrelsen eller nuvarande valeberedning vid intresse.

Träd och buskar kommer beskäras

Styrelsen har beställt att buskar och träd ska beskäras på vår mark, samt marken som vi har tillstånd av kommunen att använda. Jobbet kommer att starta denna vecka (v.50), samt lite restarbete till våren för de träd som inte tål beskäring under kyla. Till arbetet kommer en skylift användas och vissa störande ljud kommer följa med jobbet, så vi ber er att ha försåelse för detta.

Ventilationen i grovtvättstugan åtgärdad

Ventilationen i grovtvättstugan har varit underdimensionerad, vilket resulterat i att dörrarna till torkskåpet åkt upp av sig själv. Ventilationen är nu ombyggd och tvättstugan, inklusive torktumlare och torkskåp, fungerar nu som det är tänkt. 

Medgivande autogiro

För er som inte tecknat upp er på autogiro för föreningens avgifter/hyror så har det nu blivit lättare att göra det. Nu är föreningen sökbar på era Internetbanker som stödjer den funktionen. Sök efter BRF Dammen Nybohov så kan ni där i er Internetbank ge medgivande för autogiro.

För er som vill, så går det givetvis fortfarande att fylla i en blankett för medgivande. Se de bifogade filerna nedan för blankettanmälan.

Bilagor:
Ladda ner den här filen (autogiro 1.png)Blankett1267 kB
Ladda ner den här filen (autogiro 2.png)Villkor1000 kB

Ny stolparmatur

Parkbelysningen kring våra hus har idag bytts ut och lyktstolparna försetts med nya dekorativa och moderna stolparmaturer. Armaturerna bygger på en kombination av indirekt och vertikalt ljus, vilket ger en bra ljusspridning samtidigt som den är mindre bländande. Den nya belysningen är också både mer energisnål och ger högre ljusflöde än den gamla, och kommer förhoppningsvis att bidra till att öka tryggheten och säkerheten i närheten av våra hus. Dessutom är den snygg, eller vad tycker ni?

Avgift för andrahandsuthyrning

Styrelsen beslutade 2018-09-04 att föreningen, per oktober 2018, börja ta ut en avgift för andrahandsuthyrning av lägenheter. Avgiften kommer vara 10% av basbeloppet. Påbörjas en uthyrning under 2018 så kommer avgiften vara 10% på 45 500 kr, d.v.s. 4550 kr för en 12-månadersperiod. Basbeloppet justeras varje år så avgiften kan bli annorlunda om andrahandsuthyrningen påbörjas efter 2018.

Anledningen till att styrelsen valt lägga avgift på detta är för att det varit ganska mycket administrativt arbete med andrahanduthyrningar de senaste åren.

Vid frågor kontakta styrelsen. 

Portarna färdiga

Efter en ganska lång byggtid har nu våra nya portar blivit färdigställda. De blev väldigt fina tycker vi i styrelsen. Anledning till den långa byggtiden är bland annat att virket varit restnoterat hos leverantör. Besiktning kvarstår.

Hyresförhandlingen klar

Årets hyresförhandlingar är nu klara och för våra hyresgästers del innebär det en hyreshöjning med 1,3 % från den 1 april. På nästa hyresavisering läggs hyreshöjningen retroaktivt på.

Detta påverkar inte bostadsrättsinnehavare.