Notice: Undefined offset: 0 in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Trying to get property 'created_by' of non-object in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Undefined offset: 0 in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Notice: Trying to get property 'catid' of non-object in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Sprängningar - uppdatering 11/6

Stockholm Vatten och Avlopp, SVOA, som bygger den nya avloppstunneln är nu på en nivå 30 meter under Mälarens yta. För boende i 31:an är den mest kännbara perioden över medan det kommer att fortsätta ett tag i 29:an och 21:an. De var här i veckan och monterade ytterligare utrustning i husen för att  säkra att det inte blir för plågsamt för oss. De vill ge oss följande uppdatering:

 

Sprängning pågår för avloppstunneln i Liljeholmen

Arbetet med att bygga Stockholms nya avloppstunnel pågår för fullt i Liljeholmen. Ni som bor nära nåra arbeten märker av våra arbeten på olika sätt. Vi gör vårt bästa för att minska störningar i omgivningen, men de går tyvärr inte att undvika helt.

Så märker du när vi spränger och borrar

Vi spränger 1-2 gånger per dag. Arbetstunneln drivs framåt 10-20 meter i veckan. När vi spränger märks buller och vibrationer i husen. Varje salva anpassas efter omgivningen och vi har mätare uppsatta på flera ställen runt området där vi mäter vibrationer så att inga riktvärden överskrids. Du kan få ett sms ca 30 minuter innan varje sprängning. Anmäl dig på svoa.se/telefonavisering

Det är också möjligt att du kan höra stomljud, alltså ett ihållande ljud från när vi borrar i berget. Det tar 4-6 timmar att borra inför en salva. Störningen är som värst när tunnelfronten är nära huset, sedan avtar stomljuden. Om du störs av buller som överskrider riktlinjerna om buller från arbetsplatser kan du vid behov få tillgång till ett ersättningsboende eller tillfällig vistelse dagtid. Kontakta oss i så fall.

Arbetstider

Våra arbetstider är vardagar kl 7–22, då vi borrar, spränger och utför annat arbete på etableringen. Transporter kan även ske på nätterna. Den 15 juli – 11 augusti är det sommaruppehåll och inga sprängningar sker.

Frågor och synpunkter

Har du frågor eller synpunkter om våra arbeten kan du vända dig till oss på Stockholm Vatten och Avfall. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 08-522 128 80

boom

Samlingslokal och uteplatser

Styrelsen beslutade på sittt möte i veckan att inte förlänga erbjudandet att nyttja samlingslokalen för enskilt arbete. Detta gör att lokalen sedan den 1/6 åter är öppen att boka/hyra för mindre sammankomster. Vi vill påminna om att myndigheternas rekommendationer fortfarande begränsar sammankomster till max 8 personer i en inomhusmiljö och föreningen vill inte på något sätt uppmuntra till att detta överskrids.

lokalen1

Vi har även ställt upp utemöblerna utanför lokalen. Dessa behöver inte bokas men får i första hand nyttjas av den som bokat och betalat för lokalen.

Vi har även ett antal sittgrupper och grill på gräsytan uppe mot skogspartiet. Om man vill spela boule på vår fina bana så finns kloten på hatthyllan vid bastu & gymingången. 

Hänsyn i en utmanande tid

Vi är många som nu i 15 månaders tid behövt jobba hemifrån, isolera oss och kraftigt begränsa våra umgängen. Det är helt naturligt att man, i brist på resor, utmaningar och nöjen då väljer att se om sitt boende.

Vi har noterat att det plockas skräp i grannskapet, att man skaffar husdjur och att nya planteringar anläggs i vårt närområde - allt detta är fint och glädjande! Det pågår också mycket fixande i våra bostäder - en självklarhet som dock kommer med behov av hänsyn till sina grannar.

blasippa

Styrelsen känner sig manade, efter ett antal störningsärenden, att påminna om våra ordningsregler gällande störande arbeten i bostäderna.

 • Inte spika, borra eller utföra andra arbeten som orsakar störande ljud mellan klockan 18.00 och 08.00 på vardagar samt mellan klockan 16.00 och klockan 10.00 på lördagar, söndagar och röda dagar.

Vi behöver alla vara goda grannar och tveka därför inte att informera de närmast berörda om du behöver väsnas - det är alltid bättre att förekomma än att förekommas!

Du hittar våra samlade ombyggnadsregler här:

http://www.dammennybohov.se/index.php/boendeinformation/regler/vid-renovering

Ny Styrelse

Efter några omständiga veckor med trasiga entréskärmar, hackig bokningsapp och strulande porttelefon skall vi nu vara på banan igen! Vi ber om överseende med dessa besvär som tyvärr orsakats av nätverksproblem.

Hursomhelst - på årsstämman den 5 maj som genomfördes med en tapper skara medlemmar, utomhus i hällregn, valdes en ny styrelse. Denna konstituerade sig sedan på ett första möte den 19 maj och består av;

 

Namn Funktion Hus
Rickard Evers Ordförande 21
Fredrik Nyman Sekreterare 31
Erik Abrahamsson Kassör 21
Björn Mattisson Ledamot 29
Marie Thall Ledamot 31
Martin Sternlund Ledamot 29
Marielle Wästerlund Suppleant 31
Sofie Östling Suppleant 31

 

Den nya styrelsen vill å medlemmarnas vägnar tacka de avgående ledamöterna Hanna, Håkan, Johan och Tony för fantastiska och förtjänstfulla insatser under många år!

Sprängningar - uppdatering

Stockholm Vatten och Avfall, SVoA, som bygger den nya avloppstunneln från Bromma till Sickla genom Liljeholmen har kommit med uppdaterad information. Sprängningarna kommer att kännas/höras mer en tid framöver. Anledningen är att de nu, efter en liten rundtur genom Nybohovsberget, är närmare våra hus igen. I början av hösten når arbetstunneln fram till det djup och läge där själva avloppstunneln skall drivas fram. Den punkten ligger djupt under gallerians garageutfart. Se kartan nedan:

Skärmklipp

Information från SVoA:

Arbetet med att bygga Stockholms nya avloppstunnel pågår för fullt i Liljeholmen. Ni som bor nära nåra arbeten märker av våra arbeten på olika sätt. Vi gör vårt bästa för att minska störningar i omgivningen, men de går tyvärr inte att undvika helt.

Vi spränger 1-2 gånger per dag. Arbetstunneln drivs framåt 10-20 meter i veckan. När vi spränger märks buller och vibrationer i husen. Varje salva anpassas efter omgivningen och vi har mätare uppsatta på flera ställen runt området där vi mäter vibrationer så att inga riktvärden överskrids. Du kan få ett sms ca 30 minuter innan varje sprängning. Anmäl dig på svoa.se/telefonavisering

Det är också möjligt att du kan höra stomljud, alltså ett ihållande ljud från när vi borrar i berget. Det tar 4-6 timmar att borra inför en salva. Störningen är som värst när tunnelfronten är nära huset, sedan avtar stomljuden. Om du störs av buller som överskrider riktlinjerna om buller från arbetsplatser kan du vid behov få tillgång till ett ersättningsboende eller tillfällig vistelse dagtid. Kontakta oss i så fall. Arbetstider Våra arbetstider är vardagar kl 7-22, då vi borrar, spränger och utför annat arbete på etableringen. Transporter kan även ske på nätterna

Har du frågor eller synpunkter om våra arbeten kan du vända dig till oss på Stockholm Vatten och Avfall. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 08-522 128 80

På vår webbplats uppdaterar vi regelbundet information om pågående arbeten i Liljeholmen: svoa.se/sfa-liljeholmen

Bokning via ny app!

Bokningsfunktionen på hemsidan är nu uppdaterad, utseendet är lite annorlunda men inloggningen densamma.

Däremot kan de av oss som bokat tvättstugor och lokaler via mobilappen Bokning inte längre göra det. Vi behöver istället ladda ned och använda en modernare och säkrare app som heter Aptus Home.

Även här är användarnamn och lösenord samma - det enda som ändras är länken, denna skall vara https://dammen.pmtotal.se/Portalen

Under bilden nedan finner du en detaljerad instruktion. 

app

Så här kommer du igång:

Hämta hem och installera appen Aptus Home av Aptus Elektronik AB från App Store eller Google Play. Under inställningar i appen Aptus Home fyller du i följande uppgifter:

Användarnamn är ditt 4-siffriga lägenhetsnummer som börjar med 7 - samma som för internetbokningen

Lösenord är detsamma som för internetbokningen.

https://dammen.pmtotal.se/Portalen

Vårt gym blir bokningsbart 14 april

På förslag från boende och som ett sätt att göra vad vi kan för att försvåra smittspridning har styrelsen beslutat att endast göra gymmet tillgängligt via bokning. Detta gäller från den 14 april och juli månad ut. Vår förhoppning är att vi i augusti kan gå tillbaka till den tidigare ordningen.

Bokningen är nu tillgänglig och sker på samma sätt som vi idag bokar bastu och tvättstuga. Du hittar gymbokningen på bokningstavlorna, i appen Bokning eller på vår hemsida under Bokning > Nybohovsbacken 29 > Gym eller via denna länk.

På bokad tid får utan undantag endast boende i det hushåll som bokat nyttja gymmet.

Ytterligare regler:

 • Endast de hushåll som har betalt gymavgiften kan boka ett gympass.
 • Tiderna görs tillgängliga i 30-minuterspass
 • Ett hushåll kan ha max två pass á 30 min bokat 
 • Gymmet skall lämnas över rent och i så god tid att trängsel ej uppstår

Vi har bokat in en storstädning av gymmet den 25 april - dessa pass har blockats.

Vi hoppas att alla användare av gymmet har förståelse och respekterar ordningen.

B3 HA823 GYM GR 20200713183301

Årsredovisningen publicerad

Nu finns föreningens årsredovisning för verksamhetsåret 2020 publicerad.

Du hittar den under Om Föreningen > Årsredovisning - eller följ denna länkÅR

Arbeta i samlingslokalen?

Styrelsen har märkt att nyttjandet av samlingslokalen har varit väldigt lågt det senaste året. Möjligen en effekt av pandemiläget. Men vi ville därför testa att erbjuda lokalen till våra medlemmar och hyresgäster som ett ställe att arbeta ifrån. Vi tänkte testa detta från och med nu fram till sista maj.

Så hur går ni för att nyttja detta? Jo, skicka en anmälan till styrelsen via kontaktformuläret på hemsidan och säg att ni vill kunna nyttja lokalen för att kunna arbeta i. När vi mottagit anmälan ser vi till att ni kan komma in i lokalen med er bricka. 

Det kommer under denna period inte vara möjligt att boka lokalen som tidigare. 

 • Öppen från 07.00 - 20.00
 • Städfirma städar varannan vecka, men det blir snabbt smutsigt. Så grovstäda efter er själva.
 • Max 2 personer i lokalen samtidigt (eget ansvar att det följs).
 • Allt ni tar med ner i lokalen tar ni med hem när ni går.
 • Kastar ni matrester i soporna ska ni tömma den när ni går.
 • Wifi finns i gymmet som går bra att använda i samlingslokalen också.
 • Lokalen ska bara nyttjas för distansarbete.