Notice: Undefined offset: 0 in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Trying to get property 'created_by' of non-object in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Undefined offset: 0 in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Notice: Trying to get property 'catid' of non-object in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Rapport från stämman

På föreningens årsstämma den 8 september i Nybohovsskolans matsal var 30 medlemmar representerade enligt röstlängden. Stämman valde i enlighet med valberedningens förslag in följande styrelsemedlemmar och suppleanter i Brf Dammen Nybohov styrelse:

Styrelse:
Hanna Hartleb (omval)
Björn Mattisson (omval)
Martin Sternlund (omval)
Håkan Nordström (omval)
Johan Johansson (omval)
Fredrik Nyman (nyval)
Rickard Evers (nyval)

Suppleanter:
Tony Stenqvist (omval)
Lambis Avramidis (omval)
Marie Thall (nyval)

Vidare valde stämman in följande personer i valberedningen:

Ravinder Mahoon (omval)
Agneta Larsson (nyval)

Angående motionen om kameraövervakning bestämde stämman att styrelsen ges frihet att besluta om lämplig installation av övervakning vid ingångar och cykelrum.

Plats för grillen

Det är härligt att se att vi använder våra grönområden runt våra hus. Med grannar i rörelse öka tryggheten och trivsel. Att grilla är populärt, men ibland ligger vinden på mot våra hus. För att försöka minska att dofterna från grillningen blir för påtagliga så bör ni placera grillen på asfalten där gångbanan svänger, i höjd med boulebanans ena kortsida. Se bilden nedan för en ungefärlig plats. 

 

TV-utbudet från Comhem blir helt digitalt

Den 8 september 2020 slutar Comhem med analoga sändningar. Det betyder att ni som fortfarande inte använder digital mottagare, inte kommer att kunna se på Comhems TV-utbud efter den 8 september.

BRF Dammen Nybohov har ett gruppavtal gällande digital-TV abonnemanget Silver med Comhem. Det får alla boende i vår förening ta del av utan extra kostnad. Kontakta Comhem om ni behöver hjälp med gå över till digital-TV. För mer information, läs här https://www.comhem.se/tv/digitalisering.

Hyresförhandling 2020 klar

Hyresförhandlingarna för 2020 är nu klara och för våra hyresgästers del innebär det en hyreshöjning med 1,95% från den 1 april. Hyreshöjningen läggs retroaktivt på nästa hyresavisering.

Detta gäller enbart hyresgäster, inte bostadsrättsinnehavare.

Får man grilla på balkongen?

grill rok

Med tanke på den otäcka branden i närheten hos BRF Rosteriet, lyfter vi denna artikel igen.

Visst är det gott att grilla en ljummen sommarkväll. Men vilka regler har vi i vår förening gällande grillning? Ganska enkla regler faktiskt.

Kol- och gasolgrillar är förbjudna på balkongen av brandsäkerhetsskäl.

I vår trädgård har du större valfrihet. Här får du gärna grilla i egen kol- eller gasolgrill, eller låna den kolgrill som är utplacerade. De är tillgängliga för alla boende! Tänk på brandsäkerheten! Släck grillen när du har grillat klart. Det är fortfarande du som använder grillen som är ansvarig för det som händer.

Trevlig grillning!

Utbyte av nyckelbrickor

Nu tar vi ett krafttag för att få ordning på alla nyckelbrickor som är i cirkulation i våra hus, ända sedan Svenska Bostäder förvaltade husen. Det gör vi genom att byta ut samtliga nyckelbrickor. Nya brickor delas ut till alla boende och entreprenörer, samtidigt som de gamla avaktiveras och slutar fungera.

Alla boende får tre nya nyckelbrickor i sin brevlåda under kommande helg 18-19 april. Brickorna fungerar direkt när de levereras. Den 17 maj avaktiveras de gamla brickorna och slutar fungera. Du har då en månad på dig att byta brickor i dina och din familjs nyckelringar.

Har du idag fler än tre brickor ber vi dig att höra av dig till styrelsen via kontaktformuläret på hemsidan.

Observera att de nya brickorna börjar fungera söndag den 19:e april.

Föreningsstämman skjuts upp

På grund av det rådande läget med Covid -19 har styrelsen beslutat att skjuta på föreningsstämman som var tänkt att genomföras under april. Vi följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och återkommer med ett datum för stämman i slutet av maj, eller om det krävs efter sommaren. 

Vandalisering och inbrott i fastigheterna

Vi har under den senaste tiden haft påhälsningar av obehöriga i källarutrymmen, cykelrum och trapphus i både 21:an och 31:an. De har förstört och vandaliserat på olika sätt, målat med tuschpennor på väggar och dörrar. förstört cyklar och brutit sig in i källarförråd. Vi har förstärkt vissa dörrar och sett över låsen men detta har ännu inte hindrat dem. Styrelsen ska nu genomföra ett utbyte av samtliga nyckelbrickor, fortsätta förstärka dörrar och gå igenom skalskyddet. Som ytterligare en åtgärd har vi begärt in offert på kameraövervakning av entréer och källare. Det sistnämnda planerar vi lägga fram som ett förslag för kommande stämma att ta ställning till. Mer information kommer med inbjudan till stämman. 

Till sist, vi måste gemensamt hjälpas åt att stävja detta genom att: 

  • vara uppmärksamma på vilka vi släpper in i fastigheten
  • se till att dörren går i lås efter oss
  • felanmäla trasiga lås och dörrar
  • rapportera till styrelsen om vi ser någon obehörig röra sig i husen, eller annat misstänkt beteende

Nya maskiner i tvättstugorna

Fredagen 13/3 får vi nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp i 31:an. Måndagen den 16/3 byts torktumlare och torkskåp ut i tvättstugan i 21:an. Maskinerna vi byter till är nya energieffektiva modeller med extra låg energiförbrukning.

Maskinerna i 29:ans tvättstuga är inte aktuella för utbyte i år.