Notice: Undefined offset: 0 in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Undefined offset: 0 in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Motioner till stämman

hand writingDen 9:e april 2018 klockan 19:00 är det årsstämma i Brf Dammen Nybohov. Formell kallelse kommer längre fram, men boka gärna in datumet i era kalendrar redan nu. 

Årsstämman är vår bostadsrättsförenings högsta beslutande organ och varje bostadsrätt har en röst på stämman. Vill man som medlem ta upp en speciell fråga för beslut på stämman görs det genom att man lämnar in en motion till styrelsen innan stämman.

Sista datum för att lämna in motioner är den 3:e mars.

Motioner lämnas i styrelsens brevlåda på Nybohovsbacken 31 eller mailas till info(at)dammennybohov.se.

Anledningen till att motioner lämnas in i förväg är att styrelsen skall ha möjlighet att ta ställning till motionerna samt att de skall gå ut med den formella kallelsen till stämman så att alla medlemmar har möjlighet att förbereda sig i aktuella frågor.

Vad skall finnas med i en motion?

För att det skall vara enkelt för styrelsen och alla andra medlemmar i föreningen att ta ställning till er motion är det väldigt viktigt att den innehåller tydlig och klar information om vad det är ni vill skall genomföras, varför och förslag på hur. Självklart måste den också innehålla namn, kontaktuppgifter, adress och lägenhetsnummer. Motionen skall också vara påskriven/signerad.

Träning 2019

Föreningens gym går in på ett femte år och är fortfarande populärt, vilket är jättekul. Som vanligt efter årsskifte är det dags att betala in medlemsavgiften på ringa 300 kr. Många har ivrigt redan betalat in avgiften men för er som inte betalat och fortfarande vill använda gymmet, så ber vi er göra det. Kom ihåg att meddela föreningen att ni har betalat, annars kan vi missa det hela. Dels genom att skriva vem som har betalat när ni skickar över pengar, men också genom informera oss via formuläret..

Ni hittar information om bankkonto och swischnummer på denna hemsida under gym.

Intresse att jobba i valberedningen?

På senaste stämman informerade nuvarande valberedning (Björn Holm och Inger Holm) att de sökte efterträdare till posten. Så därmed vill vi i styrelsen lyfta upp detta på hemsidan.

Valberedningens syfte är att underlätta valen och är därför ett beredningsorgan och inget beslutsorgan. Det är stämman som väljer och medlemmarna har förslagsrätt när det gäller förtroendeposter.

Rent praktiskt innebär det att kolla bland föreningens medlemmar, vilka som är intresserade att vara med i styrelsearbetet, och föreslå en lista med medlemmar på stämman. Arbetet är inte särskilt tidskärvande och det ger en möjlighet att lära känna sina grannar.

Hör av er till styrelsen eller nuvarande valeberedning vid intresse.

God jul och gott nytt år!

Jul

BRF Dammen Nybohov önskar alla grannar en trevlig och skön helgperiod. 

Till jul blir det extra mycket papper och kartonger i återvinningsstugan så tänk på att vika ihop alla kartonger så alla får plats med julklappspappret i våra återvinningskärl. När julen är slut kan granen som vanligt ställas mot staketet vid återvinningsstugan så ordnar vi en extrahämtning av dem efter helgerna.

Ljusen

ljus

Träd och buskar kommer beskäras

Styrelsen har beställt att buskar och träd ska beskäras på vår mark, samt marken som vi har tillstånd av kommunen att använda. Jobbet kommer att starta denna vecka (v.50), samt lite restarbete till våren för de träd som inte tål beskäring under kyla. Till arbetet kommer en skylift användas och vissa störande ljud kommer följa med jobbet, så vi ber er att ha försåelse för detta.

Ventilationen i grovtvättstugan åtgärdad

Ventilationen i grovtvättstugan har varit underdimensionerad, vilket resulterat i att dörrarna till torkskåpet åkt upp av sig själv. Ventilationen är nu ombyggd och tvättstugan, inklusive torktumlare och torkskåp, fungerar nu som det är tänkt. 

Medgivande autogiro

För er som inte tecknat upp er på autogiro för föreningens avgifter/hyror så har det nu blivit lättare att göra det. Nu är föreningen sökbar på era Internetbanker som stödjer den funktionen. Sök efter BRF Dammen Nybohov så kan ni där i er Internetbank ge medgivande för autogiro.

För er som vill, så går det givetvis fortfarande att fylla i en blankett för medgivande. Se de bifogade filerna nedan för blankettanmälan.

Bilagor:
Ladda ner den här filen (autogiro 1.png)Blankett1267 kB
Ladda ner den här filen (autogiro 2.png)Villkor1000 kB

Ny stolparmatur

Parkbelysningen kring våra hus har idag bytts ut och lyktstolparna försetts med nya dekorativa och moderna stolparmaturer. Armaturerna bygger på en kombination av indirekt och vertikalt ljus, vilket ger en bra ljusspridning samtidigt som den är mindre bländande. Den nya belysningen är också både mer energisnål och ger högre ljusflöde än den gamla, och kommer förhoppningsvis att bidra till att öka tryggheten och säkerheten i närheten av våra hus. Dessutom är den snygg, eller vad tycker ni?