Notice: Undefined offset: 0 in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Trying to get property 'created_by' of non-object in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Undefined offset: 0 in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Notice: Trying to get property 'catid' of non-object in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Bokning via ny app!

De av oss som smidigt brukar boka föreningens tvättstugor och andra lokaler via appen Bokning i våra mobiler noterade under gårdagen att den slutat fungera. Vår leverantör har gjort ändringar som innebär att vi nu behöver ladda ned och använda en modernare och säkrare app - denna heter Aptus Home.

Du behöver inte byta användarnamn eller lösenord - det enda som ändras är länken, denna skall vara https://dammen.pmtotal.se/Portalen

Under bilden nedan finner du en detaljerad instruktion. 

app

Så här kommer du igång:

Hämta hem och installera appen Aptus Home av Aptus Elektronik AB från App Store eller Google Play. Under inställningar i appen Aptus Home fyller du i följande uppgifter:

Användarnamn är ditt 4-siffriga lägenhetsnummer som börjar med 7 - samma som för internetbokningen

Lösenord är detsamma som för internetbokningen.

https://dammen.pmtotal.se/Portalen

Vårt gym blir bokningsbart 14 april

På förslag från boende och som ett sätt att göra vad vi kan för att försvåra smittspridning har styrelsen beslutat att endast göra gymmet tillgängligt via bokning. Detta gäller från den 14 april och juli månad ut. Vår förhoppning är att vi i augusti kan gå tillbaka till den tidigare ordningen.

Bokningen är nu tillgänglig och sker på samma sätt som vi idag bokar bastu och tvättstuga. Du hittar gymbokningen på bokningstavlorna, i appen Bokning eller på vår hemsida under Bokning > Nybohovsbacken 29 > Gym eller via denna länk.

Observera att om du bokar gymmet via den nya appen Aptus Home så hittar du tills vidare gymmet under kategori Tvätt. Vi jobbar på att ändra detta.

På bokad tid får utan undantag endast boende i det hushåll som bokat nyttja gymmet.

Ytterligare regler:

 • Endast de hushåll som har betalt gymavgiften kan boka ett gympass.
 • Tiderna görs tillgängliga i 30-minuterspass
 • Ett hushåll kan ha max två pass á 30 min bokat 
 • Gymmet skall lämnas över rent och i så god tid att trängsel ej uppstår

Vi har bokat in en storstädning av gymmet den 25 april - dessa pass har blockats.

Vi hoppas att alla användare av gymmet har förståelse och respekterar ordningen.

B3 HA823 GYM GR 20200713183301

Avstängd ventilation!

Som en del i att få till frånluftsåtervinningen kommer nya smarta fläktar att installeras på vindarna de två kommande veckorna. Detta innebär att ventilationen kommer att vara begränsad eller avstängd under hela eller delar av nedanstående perioder. Det kan vara en bra idé att planera köksarbete och menyer efter detta.

Nybohovsbacken 31; måndag 12/4 - onsdag 14/4

Nybohovsbacken 29; onsdag 14/4 - fredag 16/4

Tiderna är preliminära och kan komma att ändras - i sådana fall uppdaterar vi här. 

Nybohovsbacken 21; vecka 17 - vi återkommer med mer exakt intervall när vi vet mer!

 

koksflakt

Årsredovisningen publicerad

Nu finns föreningens årsredovisning för verksamhetsåret 2020 publicerad.

Du hittar den under Om Föreningen > Årsredovisning - eller följ denna länkÅR

Arbeta i samlingslokalen?

Styrelsen har märkt att nyttjandet av samlingslokalen har varit väldigt lågt det senaste året. Möjligen en effekt av pandemiläget. Men vi ville därför testa att erbjuda lokalen till våra medlemmar och hyresgäster som ett ställe att arbeta ifrån. Vi tänkte testa detta från och med nu fram till sista maj.

Så hur går ni för att nyttja detta? Jo, skicka en anmälan till styrelsen via kontaktformuläret på hemsidan och säg att ni vill kunna nyttja lokalen för att kunna arbeta i. När vi mottagit anmälan ser vi till att ni kan komma in i lokalen med er bricka. 

Det kommer under denna period inte vara möjligt att boka lokalen som tidigare. 

 • Öppen från 07.00 - 20.00
 • Städfirma städar varannan vecka, men det blir snabbt smutsigt. Så grovstäda efter er själva.
 • Max 2 personer i lokalen samtidigt (eget ansvar att det följs).
 • Allt ni tar med ner i lokalen tar ni med hem när ni går.
 • Kastar ni matrester i soporna ska ni tömma den när ni går.
 • Wifi finns i gymmet som går bra att använda i samlingslokalen också.
 • Lokalen ska bara nyttjas för distansarbete.

Årsstämma 5 maj

Styrelsen planerar för att genomföra föreningens årsstämma onsdagen den 5 maj. Den enda bedömning vi kan göra i dagsläget, givet smittspridning och vaccinationstakt, är att vi behöver genomföra stämman digitalt. Exakt hur detta skall gå till ber vi att få återkomma till i den officiella kallelse som stadgeenligt går ut till alla medlemmar i mitten av april.

Vi har beslutat att eventuella motioner till årsstämman behöver vara styrelsen tillhanda senast söndagen den 28 mars för att dessa skall kunna bifogas kallelsen på ett ordnat sätt.

Ni kan läsa mer om årsstämman i våra Stadgar, paragraferna 29-33.

vv

Vårstädning

Styrelsen har beslutat att inte heller i år kalla till en gemensam städdag givet den rådande situationen.

Vi uppmuntrar däremot alla som har möjlighet att göra en egen insats efter bästa förmåga under våren. Det som göms i snö är som bekant en hel del. Tillsammans tar vi ansvar för vår boendemiljö.

I skåpet inne i gymmet finns en skräpplockare och sopsäckar till förfogande om ni känner för att plocka lite skräp. Det finns även en kratta där som främst är till för att snygga till boulebanan.

Gala niv v blo2 KB

Meddelande från Valberedningen

Valbereningen har nu påbörjat det arbete som skall leda fram till att en ny styrelse väljs på föreningens årsstämma under senvåren. Några i styrelsen har arbetat hårt i många år och har uttryckt en vilja att lämna över till nya förmågor.

Därför letar vi nu lämpliga kandidater som är långsiktigt engagerade i sitt boende, har driv, idéer och god samarbetsförmåga. Om beskrivningen stämmer på dig som är medlem - då tycker vi att du skall höra av dig till oss!

Vi som utgör valberedning i år heter Ravinder Mahoon och Agneta Larsson och du hittar våra kontaktuppgifter i husets entré. På återhörande!

 

Re:Liljeholmen - byggnadsplaner

Ni har väl inte missat nyheterna som Citycon presenterat kring hur de vill utveckla Liljeholmstorget? Storslagna planer som innefattar upp till 3000 arbetsplatser, stort hotell och en utökning av Gallerian. Allt ska få plats genom att man däckar över tunnelbanespåren, bebygger parkeringsplatsen mot Trekanten och letar sig lite längre upp i backen mot oss.

Man vill bygga, högt, tätt och modernt. Galleriaägaren Citycon har skapat en fin hemsida kallad Re:Liljeholmen där planerna beskrivs i detalj med filmer, bilder och ritningar.

Fram till den 15 mars pågår samråd och Stockholm Stad är intresserad av dina synpunkter. Det man vill göra kommer självklart att påverka oss som nära grannar på ett eller annat sätt. Här finner du en länk till Stadens sida för samrådet.