Notice: Undefined offset: 0 in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Trying to get property 'created_by' of non-object in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Undefined offset: 0 in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Notice: Trying to get property 'catid' of non-object in /home/dammenny/public_html/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Om egna renoveringar...

Styrelsen får löpande frustrerade meddelanden från boende som störs av pågående renoveringsarbeten hos grannarna. Vi ser det inte som vår uppgift att avlyssna lägenheter, jaga skyldiga, mäkla fred och återskapa grannsämja. Vi har alla valt att bo i flerbostadshus och med det följer både att visa hänsyn och tolerans.

speaker volume

Vi tycker att vi har god stämning grannar emellan och vi vill att det skall förbli så. Det är därför av största vikt att noggrannt följa de ombyggnadsregler vi satt upp. Dessa hittar ni härhttp://www.dammennybohov.se/index.php/boendeinformation/regler/vid-renovering

Vid ljudliga och utdragna arbeten är det nödvändigt att informera grannarna. Främst de närmaste berörda men gärna även hela trappuppgången via anslag i hiss eller port. Vi bor i gamla, gedigna hus där ljud färdas långt i stommen - något vi alla noterat efter ett år med sprängningar. Det man känner till är mycket lättare att hantera. Var en god granne.

Elsparkcyklar

Styrelsen behöver på förekommen anledning förtydliga att det inte är tillåtet att parkera eller slänga elsparkcyklar från hyrföretagen framför våra entréer, i våra cykelställ eller cykelrum. Dessa skall inte heller ställas eller framföras på trottoarer och gångstråk.

Vi har ett antal rörelsehindrade boende i våra hus och dessa cyklar är ett gissel för folk med permobiler, rollatorer och rullstolar. Dessutom ser det illa ut och vi kan bättre än så.

Snälla - var en god och hjälpsam granne och flytta på saker som står i vägen vid våra entréer och på våra gångbanor.

Gym fortsatt bokningsbart

Vi har sedan i våras testat att endast göra gymmet tillgängligt genom att boka tider. På så sätt har vi möjliggjort trygg och enskild träning.

Det var meningen att detta försök skulle avslutas och utvärderas den sista juli men givet det läge vi är i och att bokningarna fungerat mycket väl har styrelsen beslutat att förlänga försöket till preliminärt den 15 september. Allt fortsätter alltså precis på samma sätt som det gjort de senaste månaderna.

Vi återkommer med ytterligare info i början av hösten. Tills dess har vi också svaren på de enkäter vi nu skickar ut till gymanvändarna att beakta. Missa inte chansen att svara på enkäten - det hjälper oss att ta beslut i linje med er vilja.

Åtgärder dörrar

Styrelsen hade möte i tisdags och vi gick runt och inventerade status på samtliga dörrar. Det är tydligt att ett helhetsgrepp behöver tas och för detta anlitar vi nu en smed som kan hjälpa oss att förstärka cykelrumsdörrar samt dörrar till samlingslokal och styrelserum. Vi kommer även att underhålla entrédörrarna. Bra om alla boende är medvetna om att det kommer att ske och att det kommer vara människor här och arbeta med våra dörrar.

Det kommer dessvärre att dröja ett tag att få allt på plats så tills dess behöver vi omgående åtgärda cykelrummen så att dessa dörrar går i lås och inte enkelt kan brytas upp. Vi tar hjälp av fastighetsförvaltningen i detta arbete.

Vi behöver även fortsatt er hjälp med daglig tillsyn, vaksamhet och att ni rapporterar till styrelsen när ni upptäcker någon åverkan och även kontaktar polisen om det behövs. Det har varit alldeles för mycket bus och strul den senaste månaden.

Tråkigheter

Som vi berättade om i informationsbladet har vi påbörjat ett arbete med att förstärka dörrar till cykelrummen då vi alltför ofta har påhälsning av ovälkomna gäster.

Vi verkar ha lyckats bra med att göra det svårare att komma in för vandalerna har under midsommarhelgen gått bärsärkargång med större verktyg och även gett sig på samlingslokal och styrelserum - dock utan att kunna ta sig in.

Man har dock lyckats förstöra en hel del och denna åverkan kostar oss stora pengar i reparationer och underhåll. Nu behöver vi alla hjälpas åt med följande:

- Släpp aldrig in någon obekant i trapphus och lokaler

- Felanmäl direkt när dörrar och lås inte fungerar som de ska eller när ni upptäcker skadegörelse

- Lämna aldrig dörrar eller fönster öppna i våra gemensamma utrymmen

- Om ni är ute tidigt eller sent på dagen - kolla gärna till våra cykelrum och ring polisen om någon obehörig uppehåller sig där

- Dra ert strå till stacken genom att hålla rent och snyggt i vår inne- och utemiljö så att det syns att vi bryr oss, detta verkar avskräckande

Styrelsen ger inte upp när det gäller trygghet och ordning i våra fastigheter men vi behöver verkligen allas hjälp i detta.

Sprängningar - uppdatering 11/6

Stockholm Vatten och Avlopp, SVOA, som bygger den nya avloppstunneln är nu på en nivå 30 meter under Mälarens yta. För boende i 31:an är den mest kännbara perioden över medan det kommer att fortsätta ett tag i 29:an och 21:an. De var här i veckan och monterade ytterligare utrustning i husen för att  säkra att det inte blir för plågsamt för oss. De vill ge oss följande uppdatering:

 

Sprängning pågår för avloppstunneln i Liljeholmen

Arbetet med att bygga Stockholms nya avloppstunnel pågår för fullt i Liljeholmen. Ni som bor nära nåra arbeten märker av våra arbeten på olika sätt. Vi gör vårt bästa för att minska störningar i omgivningen, men de går tyvärr inte att undvika helt.

Så märker du när vi spränger och borrar

Vi spränger 1-2 gånger per dag. Arbetstunneln drivs framåt 10-20 meter i veckan. När vi spränger märks buller och vibrationer i husen. Varje salva anpassas efter omgivningen och vi har mätare uppsatta på flera ställen runt området där vi mäter vibrationer så att inga riktvärden överskrids. Du kan få ett sms ca 30 minuter innan varje sprängning. Anmäl dig på svoa.se/telefonavisering

Det är också möjligt att du kan höra stomljud, alltså ett ihållande ljud från när vi borrar i berget. Det tar 4-6 timmar att borra inför en salva. Störningen är som värst när tunnelfronten är nära huset, sedan avtar stomljuden. Om du störs av buller som överskrider riktlinjerna om buller från arbetsplatser kan du vid behov få tillgång till ett ersättningsboende eller tillfällig vistelse dagtid. Kontakta oss i så fall.

Arbetstider

Våra arbetstider är vardagar kl 7–22, då vi borrar, spränger och utför annat arbete på etableringen. Transporter kan även ske på nätterna. Den 15 juli – 11 augusti är det sommaruppehåll och inga sprängningar sker.

Frågor och synpunkter

Har du frågor eller synpunkter om våra arbeten kan du vända dig till oss på Stockholm Vatten och Avfall. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 08-522 128 80

boom

Samlingslokal och uteplatser

Styrelsen beslutade på sittt möte i veckan att inte förlänga erbjudandet att nyttja samlingslokalen för enskilt arbete. Detta gör att lokalen sedan den 1/6 åter är öppen att boka/hyra för mindre sammankomster. Vi vill påminna om att myndigheternas rekommendationer fortfarande begränsar sammankomster till max 8 personer i en inomhusmiljö och föreningen vill inte på något sätt uppmuntra till att detta överskrids.

lokalen1

Vi har även ställt upp utemöblerna utanför lokalen. Dessa behöver inte bokas men får i första hand nyttjas av den som bokat och betalat för lokalen.

Vi har även ett antal sittgrupper och grill på gräsytan uppe mot skogspartiet. Om man vill spela boule på vår fina bana så finns kloten på hatthyllan vid bastu & gymingången. 

Hänsyn i en utmanande tid

Vi är många som nu i 15 månaders tid behövt jobba hemifrån, isolera oss och kraftigt begränsa våra umgängen. Det är helt naturligt att man, i brist på resor, utmaningar och nöjen då väljer att se om sitt boende.

Vi har noterat att det plockas skräp i grannskapet, att man skaffar husdjur och att nya planteringar anläggs i vårt närområde - allt detta är fint och glädjande! Det pågår också mycket fixande i våra bostäder - en självklarhet som dock kommer med behov av hänsyn till sina grannar.

blasippa

Styrelsen känner sig manade, efter ett antal störningsärenden, att påminna om våra ordningsregler gällande störande arbeten i bostäderna.

  • Inte spika, borra eller utföra andra arbeten som orsakar störande ljud mellan klockan 18.00 och 08.00 på vardagar samt mellan klockan 16.00 och klockan 10.00 på lördagar, söndagar och röda dagar.

Vi behöver alla vara goda grannar och tveka därför inte att informera de närmast berörda om du behöver väsnas - det är alltid bättre att förekomma än att förekommas!

Du hittar våra samlade ombyggnadsregler här:

http://www.dammennybohov.se/index.php/boendeinformation/regler/vid-renovering

Ny Styrelse

Efter några omständiga veckor med trasiga entréskärmar, hackig bokningsapp och strulande porttelefon skall vi nu vara på banan igen! Vi ber om överseende med dessa besvär som tyvärr orsakats av nätverksproblem.

Hursomhelst - på årsstämman den 5 maj som genomfördes med en tapper skara medlemmar, utomhus i hällregn, valdes en ny styrelse. Denna konstituerade sig sedan på ett första möte den 19 maj och består av;

 

Namn Funktion Hus
Rickard Evers Ordförande 21
Fredrik Nyman Sekreterare 31
Erik Abrahamsson Kassör 21
Björn Mattisson Ledamot 29
Marie Thall Ledamot 31
Martin Sternlund Ledamot 29
Marielle Wästerlund Suppleant 31
Sofie Östling Suppleant 31

 

Den nya styrelsen vill å medlemmarnas vägnar tacka de avgående ledamöterna Hanna, Håkan, Johan och Tony för fantastiska och förtjänstfulla insatser under många år!